Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Orzul verde regenerează întregul organism

ro

16 May, 2016 00:00 3116 Marime text


Deşi este cunoscut mai ales ca cereală tradiţională, orzul verde a început să fie consumat şi în scopuri medicale. Acesta reprezintă o sursă complexă de nutrienţi foarte valoroşi, precum fibre, proteine, vitamine (A, B, C, E, P), minerale (potasiu, fier, calciu, magneziu) şi microelemente. Datorită conţinutului bogat în clorofilă, orzul verde curat regenerează sângele şi întregul organism şi reface mucoasa gastrică. Sucul de orz verde are puternice proprietăţi detoxifiante, regenerante şi echilibrante asupra întregului organism.
 
Pentru obţinerea unor rezultate benefice, se ţine o cură de două-trei săptămâni, perioadă în care se bea, cu 30 de minute înainte de masă, câte un sfert de pahar de suc de orz verde. Acesta redă tonusul psihic, combate depresia, echilibrează sistemul endocrin, nervos şi hormonal. De asemenea, tot el previne alergiile, combate bolile de inimă, curăţă tubul digestiv şi reface flora intestinală. Sucul de orz verde regenerează celulele hepatice, ajută la drenarea ficatului şi distruge viruşii hepatici. Orzul verde (două linguri de germeni de orz pe zi, timp de o lună) ajută şi la tratarea unor afecţiuni precum bronşită cronică, , cardiopatie ischemică, artrită, nevralgii sau insomnii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mariuca 16 May, 2016 13:43 acelasi rol il are si graul verde,fiind denumit si "sangele verde" datorita continutului mare de clorofila, care dpdv chimic,se aseamana foarte mult cu structura sangelui.Stiam despre iarba de ovaz ca este benefica pentru detoxifiere,dar nu stiam exact cum trebuie consumata,dar saptamana viitoare ma voi apuca sa fac o cura.Mai intai sa termin dieta pe care am inceput-o saptamana trecuta de pe http://dieta.onlines.ro/ apoi voi incerca si aceasta detoxifiere cu orz.