Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Nodulii tiroidieni, cauze şi remedii naturiste

ro

07 Aug, 2014 00:00 9259 Marime text


Nodulii tiroidieni reprezintă creşteri anormale sau tumefieri apărute la nivelul glandei tiroide. Majoritatea nodulilor nu sunt canceroşi şi nu creează probleme, doar 5% dintre aceştia având nevoie de extirpare chirurgicală. Expunerea la radiaţiile din mediu sau iradierea terapeutică a capului, gâtului sau a toracelui creşte riscul apariţiei nodulilor tiroidieni, care se transmit genetic. Dacă aceştia sunt asociaţi cu o altă problemă a glandei tiroide, cum ar fi guşa, riscul dezvoltării nodulilor este mult mai mare.

Majoritatea nodulilor tiroidieni nu provoacă semne de boală, putând fi descoperiţi adesea la un examen de rutină sau în urma unor investigaţii precum tomografia computerizată sau ecografia. Nodulii tiroidieni apar mai des la persoanele în vârstă, o cauză importantă fiind deficitul de iod din organism, care poate duce la apariţia guşei.

În cazul în care nodulii sunt maligni, medicul specialist va recomanda începerea unui tratament hormonal şi extirparea chirurgicală a glandei tiroide. Tratamentele naturiste ajută persoanele cu noduli tiroidieni, ele având rol în reglarea nivelului de iod din organism, în tratarea infecţiilor care pot apărea la nivelul leziunii tiroidiene, în prevenirea şi tratarea guşei endemice, dar şi calmarea simptomelor apărute în urma bolii tiroidiene.

Cataplasmele cu mămăligă caldă reprezintă un tratament extrem de util în cazul nodulilor tiroidieni, ajutând la decongestionarea locală, în timp ce ceaiul de schinduf contribuie la calmarea simptomelor nervoase şi metabolice.

Datorită conţinutului bogat în iod, tinctura de nuci verzi contribuie la reglarea activităţii glandei tiroide. Această tinctura se obţine din pereţii despărţitori de la un kilogram de nuci coapte, care se mărunţesc şi se adaugă în 500 ml de alcool de 70 de grade. După ce se ţin 15 zile la temperatura camerei, se strecoară şi se pun în sticluţe mici la rece. O lingură de tinctură adăugată în 100 ml de apă se ia de trei ori pe zi, înainte de mese.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii