Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Negrilica, o plantă folosită încă din antichitate

ro

15 Apr, 2016 00:00 1474 Marime text

 
Negrilica este o plantă erbacee cu seminţe negricioase, utilizate drept condiment. Perioada de înflorire durează din mai până în august, negrilică fiind cunoscută drept plantă meliferă.

În antichitate cu ajutorul acestei plante miraculoase erau tratate durerile dentare, obstrucţiile nazale, cefaleea, bolile de ficat şi cele pulmonare. În scop medicinal se culeg seminţele, care conţin nigelonă, dar şi glucide, lipide, proteine, ulei volatil, tanini şi flavonoide. Nigelona are proprietatea de a stimula producţia de lapte la mamele care alăptează, de a înlătura paraziţii intestinali.
 
Seminţele de negrilică au o acţiune diuretică intensă, sunt eficiente şi în afecţiunile pulmonare, mai ales în cele cu caracter spasmodic. Totodată, negrilica reprezintă un foarte bun reglator al activităţii gastro-intestinale, este indicată în astm, bronşită, reumatism, combaterea ameţelilor şi stimularea poftei de mâncare.
 
Deoarece conţin elemente esenţiale pentru organism precum Omega-3 şi Omega-6, seminţele de negrilică sunt recomandate în tratarea infecţiilor, alergiilor şi bolilor cronice. Pe de altă parte, negrilica scade glicemia, fiind foarte utilă în tratarea diabetului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii