Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:23 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Mango contribuie la îmbunătăţirea memoriei

ro

20 Feb, 2015 09:52 1264 Marime text
Arborele de mango este originar din Malaezia şi India, iar fructele acestuia sunt cunoscute pentru calităţile sale nutriţionale deosebite. Fructul de mango conţine vitaminele A, C, E, B6 şi K, carbohidraţi, enzime, proteine, fibre, potasiu, sodiu, fosfor, calciu, fier, acizi graşi Omega-3 şi Omega-6, 17 aminoacizi şi polizaharide. Un fruct de mango de 150 de grame conţine vitamina A într-o cantitate suficientă pentru o întreagă săptămână.
 
Mango are proprietăţi antiinflamatorii, antidiabetice, antioxidante, laxative, diuretice, de îmbunătăţire a digestiei şi a funcţionării glandei tiroide. Consumul frecvent de mango poate preveni oboseala nervoasă, ajută la îmbunătăţirea memoriei, scade tensiunea arterială, stimulează digestia, favorizează echilibrul activităţii musculare şi al activităţii cardiace. Mango, totodată, este indicat în curele de slăbire, deoarece oferă senzaţia de saţietate şi aportul alimentar va fi redus.
 
Acest fruct exotic asigură sănătate pielii, ajută la eliberarea porilor, la eliminarea coşurilor şi a petelor de pe faţă. În plus, mango previne anemia, menţine sănătatea ochilor, normalizează nivelul de insulină din sânge şi protejează împotriva bolilor de inima. Infuzia din frunze de mango este indicată în tratamentul paradontozelor, a diareei şi diabetului. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii