Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Lintea previne bolile cardiovasculare

ro

24 Oct, 2014 00:00 888 Marime text
Lintea, o plantă leguminoasă, cu utilizări terapeutice, răspândită în Europa, conţine proteine, antioxidanţi, foarte multe fibre şi minerale, în special fier şi magneziu. Dintre vitamine, lintea le conţine pe cele din grupa B şi vitamina C. Datorită conţinutului bogat în fibre, lintea contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare, prin acţiunea de normalizare a nivelului de colesterol din sânge. De asemenea, creşte nivelul de energie din organism, prin completarea rezervelor de fier.
 
Un aliment complex care conţine agenţi anticancer, lintea este utilă în regimurile de slăbire, scade tensiunea arterială şi fortifică organismul în cazul cancerului şi tuberculozei. Consumată frecvent, lintea permite o mai bună reglare a cantităţii de zahăr din sânge şi diminuează cantitatea de insulină injectată de diabetici. Totodată, întăreşte sistemul imunitar, reglează funcţiile intestinale şi, datorită efectului ei galactogog, măreşte secreţia de lapte la mamele care alăptează.
 
Lintea poate fi folosită şi în cazuri de abcese, cancer, convalescenţă, diabet, dispepsii, răni, echimoze, furuncule, hipercolesterolemie, hipertensiune, obezitate şi reumatism. Datorită proprietăţilor sale, lintea favorizează dezvoltarea capacităţii de memorare. În acelaşi timp, combate insomnia, anemia şi încetineşte progresia bolii Alzheimer.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii