Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:58 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Legătura dintre oţetul din vin roşu şi diminuarea indexului glicemic

ro

29 Nov, 2015 00:00 1572 Marime text
Începând cu Roma Antică şi până în Orientul Mijlociu, oţetul a fost recunoscut pentru calităţile sale medicinale şi nutriţionale. De-a lungul anilor, acesta s-a dovedit a fi unul dintre cele mai versatile „ingrediente”. Sortimentele de oţet variază în funcţie de tipul de alcool din care a fost obţinut. Oţetul de vin, de exemplu, este obţinut prin fermentarea vinului alb sau roşu, care are o tărie mică, operaţie ce transformă alcoolul etilic din vin în acid acetic. Oţetul de vin conţine acid ascorbic, potasiu, calciu, sodiu, fosfor şi aminoacizi, ce stimulează reacţiile metabolice ale organismului.
 
Datorită proprietăţilor sale, oteţul de vin îmbunătăţeşte digestia, reduce nivelul de grăsimi din sânge, precum şi tensiunea arterială. Tot el creşte absorbţia de minerale din alimentele pe care le consumăm şi favorizează reglarea glicemiei din sânge. Potrivit unor studii, există o legătură puternică între oţetul din vin roşu şi diminuarea indexului glicemic în cazul pacienţilor cu diabet de tip 2. S-a ajuns la concluzia că oţetul a scăzut indexul glicemic cu până la 20%, când a fost asociat cu mese bogate în carbohidraţi. Pe de altă parte, masajul cu acest oţet poate ajuta la calmarea durerilor musculare şi la îndepărtarea oboselii resimţite la nivelul picioarelor şi mâinilor.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii