Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:47 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Laptele de migdale, ideal pentru silueta dorită

ro

25 Dec, 2014 00:00 1311 Marime text
Beneficiile laptelui de migdale te ajută să te menţii în formă şi sănătos. Sărac în calorii, laptele de migdale este ideal pentru persoanele care doresc să scape de câteva kilograme, fiind recomandat în curele de slăbire. De asemenea, este indicat şi persoanelor cu probleme cardiovasculare sau celor care suferă de intoleranţă la lactoză, deoarece nu conţine colesterol sau lactoză. Laptele de migdale este bogat în proteine, vitaminele D şi E, acizi graşi Omega-3, zinc, magneziu, potasiu şi fier.

Datorită proprietăţilor sale, contribuie la absorbţia şi la asimilarea optimă a proteinelor din alimentaţie, necesare creşterii, dar şi regenerării musculare. Datorită conţinutului bogat în vitamina D şi în calciu, laptele de migdale previne apariţia osteoporozei şi a altor boli asociate deficienței de minerale. Are un rol important în menţinerea sănătăţii sistemului osos. Spre deosebire de laptele de origine animală, cel de migdale nu conţine colesterol şi grăsimi saturate, responsabile cu depunerile de plăci ateromatoase pe arterele coronare.

Acest lapte protejează inima şi arterele şi asigură funcţionarea în parametri optimi a aparatului cardiovascular. Mai mult de atât, laptele de migdale contribuie la prevenirea cancerului, încetineşte îmbătrânirea pielii, luptă împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi, ajută la asimilarea vitaminei A şi acţionează benefic asupra aspectului pielii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii