Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Frunzele de nuc, beneficii asupra sănătăţii şi frumuseţii

ro

04 Nov, 2014 00:00 3964 Marime text
Nucul este un pom fructifer cu numeroase beneficii asupra sănătăţii, ale cărui frunze sunt apreciate pentru proprietăţile uimitoare şi diferitele întrebuinţări. Frunzele de nuc, utilizate sub formă de ceai, infuzie, sau aplicate local, au proprietǎţi astringente, antibacteriene şi antiseptice, fiind utile în tratamentul psoriazisului, eczemelor, herpesului şi în combaterea teniei şi a altor paraziţi intestinali.
 
De asemenea, frunzele de nuc cresc pofta de mâncare, stimuleazǎ tractul digestiv şi atenueazǎ diareea, fiind recomandate şi în tratarea arsurilor la stomac. Cu infuzia de frunze de nuc se poate face gargară împotriva durerilor de gât. Ele sunt des utilizate în cazuri de anxietate, oboseală cronică şi nelinişte, datorită efectelor calmante. Reprezintă un remediu bun şi pentru infecţiile externe de la nivelul ochilor. Totodată, ajută rinichii şi tractul intestinal să funcţioneze bine.
 
Datorită efectului astringent, infuzia de frunze de nuc este recomandată împotriva tenurilor grase şi iritate. În acest caz, se pun pe faţă comprese calde, la temperatura corpului. Frunzele de nuc sunt adesea folosite şi în tratarea acneei. Se prepară un decoct din 40 de grame de frunze la un litru de apă. În acelaşi timp, frunzele de nuc sunt folosite ca tratament împotriva căderii părului, în cinci litri de apă se adaugă mai multe frunze de nuc. Fiertura obţinută, după ce s-a lăsat la răcit, se aplică pe părul spălat. În acelaşi timp, contribuie la întărirea rădăcinii firului de păr şi oferă strălucire.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii