Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:17 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Fasolea verde, un aliment important pentru regimul alimentar

ro

15 Nov, 2014 00:00 1669 Marime text
Există aproximativ 150 de soiuri de fasole verde în întreaga lume, diferenţiate prin forme şi culori. În ciuda aspectului diferit, beneficiile sunt similare, precum şi conţinutul. O sursă delicioasă şi importantă de vitamine şi proteine, fasolea verde trebuie consumată cu regularitate, datorită numeroaselor efecte pozitive asupra sănătăţii, printre acestea numărându-se combaterea afecţiunilor cardiovasculare, scăderea colesterolului şi reducerea riscului de obezitate.

Acest aliment conţine proteine, vitaminele A, C, K, B5, B6, B9, calciu, fier, potasiu, magneziu, antioxidanţi şi fibre. Fasolea verde are un conţinut scăzut de calorii, prin urmare contribuie la menţinerea unei greutăţi corporale optime. De asemenea, oferă senzaţie de saţietate şi energie pentru mai mult timp.
 Fasolea verde, datorită tipurilor de antioxidanţi, întăreşte imunitatea şi musculatura, fiind indicată în alimentaţia persoanelor cu deficit de fier. Luteina şi zeaxantina au un rol important în prevenirea stresului asupra mecanismelor interne ale ochiului, transformând fasolea verde într-un aliment important pentru vedere.

Potrivit unui studiu a cărui temă a fost compararea raportului dintre consumul de fasole şi numărul de cazuri de cancer înregistrate în 15 ţări, consumul ridicat de fasole este asociat cu un număr mai mic de cazuri de cancer de colon, sân şi prostată. Fasolea verde poate fi folosită în numeroase preparate, care promovează o stare bună de sănătate.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii