Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:07 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Fasolea, un produs alimentar sănătos

ro

27 Feb, 2015 11:28 836 Marime text
Fasolea este o plantă leguminoasă des utilizată în bucătărie şi un produs alimentar foarte sănătos. Ea conţine proteine, fibre, carbohidraţi, amidon, vitaminele A, B6, B12, C, K, dar şi substanţe minerale, precum calciu, fosfor, magneziu, acid folic, zinc, fier, potasiu şi seleniu. Fasolea nu conţine colesterol sau grăsimi saturate şi are, în general, o cantitate limitată de grăsimi.
 
Consumul de fasole albă oferă multiple beneficii organismului uman. Datorită proteinelor pe care le conţine, fasolea constituie un foarte bun înlocuitor al cărnii. Deoarece este săracă în calorii şi bogată în carbohidraţi, proteine şi fibre, ea ajută la detoxifierea organismului şi este indicată în curele de slăbire. Consumul de fasole ajută la îmbunătăţirea nivelului colesterolului, la menţinerea cantităţii normale de zahăr din sânge şi la reducerea riscurilor de boli cardiace. Fibrele prezente în fasole asigură sănătatea tractului digestiv şi pot reduce unele tipuri de cancer. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii