Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Deşi bamele au multiple beneficii, românii nu ştiu încă să le folosească

ro

17 Mar, 2016 00:00 1541 Marime text
Bamele sunt cultivate în zonele tropicale şi temperate mai calde, pentru fructele sale fibroase care au forma unor păstăi verzi cu seminţe rotunde, albe. Populare în bucătăria egipteană, arabă şi indiană, bamele sunt cultivate la scară redusă în România, în zonele sudice. Deşi aceste legume au numeroase beneficii pentru sănătate, românii nu ştiu încă să le folosească.
 
De la bame pot fi consumate florile (superbe şi comestibile). Conţine numeroase minerale şi vitamine, bucurându-se de proprietăţi emoliente, utile în afecţiuni respiratorii, precum laringite, traheite, bronşite şi tuse. Fibrele din bame ajută la stabilizarea glicemiei, micşorând rata la care zahărul este absorbit din tractul intestinal.
 
Consumate frecvent, bamele tratează inflamaţia plămânilor şi calmează simptomele de intestin iritabil. Ele au puternice efecte antioxidante şi antiinflamatorii, fiind recomandate persoanelor care suferă de arteroscleroză. În plus, cei care consumă frecvent bame prezintă un risc redus de a suferi de un infarct sau un accident vascular. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii