Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:33 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate De ce să consumăm seminţe de dovleac

ro

02 Mar, 2016 00:00 2179 Marime text
Consumate crude, seminţele de dovleac au efecte nemaipomenite asupra stării de sănătate a organismului. Seminţele de dovleac sunt bogate în zinc, care se numără printre cele mai bune substanţe nutritive pentru stimularea sistemului imunitar. Zincul este vital pentru menţinerea sănătăţii imunitare, iar lispa lui predispune organismul la infecţii. De asemenea, seminţele de dovleac mai conţin calciu, fier, magneziu, precum şi o serie de alte substanţe nutritive benefice pentru sănătate.
 
Seminţele de dovleac pot reduce substanţele chimice inflamatorii din organism. Inflamaţiile sunt considerate principala cauză a multor boli moderne, precum bolile cardiovasculare, diabetul, arteroscleroza. Seminţele de dovleac, bogate în grăsimi sănătoase, antioxidanţi şi fibre, ar putea oferi beneficii pentru sănătatea inimii şi a ficatului. Tot ele conţin substanţe care menţin nivelul de zahăr din sânge şi ajută la scăderea nivelului trigliceridelor.
 
Aceste seminţe ar putea ajuta la îmbunătăţirea normalizării insulinei şi la prevenirea complicaţiilor diabetice prin micşorarea stresului oxidativ. Datorită conţinutului ridicat de triptofan,seminţele de dovleac ajută la favorizarea unui somn odihnitor pe timpul nopţii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii