Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Consumul de lime, o modalitate eficientă în menţinerea sănătăţii ochilor

ro

08 Jan, 2016 00:00 1538 Marime text
Lime-ul sau lămâia verde este un fruct înrudit cu lămâia, folosit în multe produse alimentare, dar şi cosmetice. Un sfert de cană de suc de lime conţine peste 46% din doza zilnică recomandată de vitamina C, care ajută la întărirea imunităţii, prevenirea răcelii şi reducerea riscului de boli cronice. Datorită conţinutului în limonin, un compus cu efect anticancerigen, lime-ul ajută la prevenirea diferitelor tipuri de cancer, precum cele de piele, gură, stomac, sân.
 
Aceste fructe sunt bogate în fitonutrienţi şi flavonoizi, substanţe cu proprietăţi antioxidante. Antioxidanţii sunt esenţiali în neutralizarea radicalilor liberi, care deteriorează celulele şi ADN-ul, cresc riscul de cancer şi îmbătrânirea prematură. De asemenea, acest fruct are proprietăţi antioxidante, anticarcinogenice, antibiotice şi detoxifiante, ce ajută la tratarea ulcerului peptic.
 
Totodată, lime-ul reduce riscul apariţiei bolilor bazate pe inflamaţia cronică, cum sunt artrita, astmul şi bolile de inimă. Consumul de lime este o modalitate bună de a menţine starea de sănătate a ochilor. Acest lucru este posibil datorită conţinutului bogat în vitamina C. Inhalarea uleiului esenţial emanat de coaja de lime proaspăt rasă poate uşura congestia sau poate îndepărta senzaţia de greaţă. Consumul de lime creşte pofta de mâncare, este eficient în tratamentul reumatismului, oboselii şi febrei.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii