Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Consumul de alge energizează organismul

ro

28 Dec, 2014 00:00 1957 Marime text
Algele, un podus alimentar 100% natural, au o valoare nutritivă foarte mare. Ele conţin vitaminele A, B, C şi E, minerale, precum potasiu, iod, magneziu, calciu, fier, zinc, cupru, mangan, seleniu, siliciu, fosfor, aminoacizi, proteine şi fibre. Algele conţin şi betacaroten, substanţă care oferă organismului posibilitatea de a produce vitamina A, datorită căreia sistemul imunitar, pielea şi ţesuturile sunt protejate în profunzime. Algele sunt bogate în clorofilă şi vitamine din complexul B, mai ales B12, care favorizează regenerarea celulelor şi producerea de globule roşii. De asemenea, ele contribuie la producerea de colagen şi luptă împotriva infecţiilor.
 
Consumul de alge protejează şi îmbunătăţeşte aparatul digestiv şi pe cel cardiovascular, asigură sănătatea arterelor prin conţinutul  scăzut de lipide, reduce riscul de arteroscleroză şi de infarct miocardic, combate constipaţia şi energizează organismul. Totodată, consumul de alge asigură menţinerea colesterolului la cote normale, combate anemia şi obezitatea, întăreşte sistemul imunitar, regenerează celulele organismului, facilitează eliminarea toxinelor şi acţionează împotriva procesului de îmbătrânire. În acelaşi timp, algele favorizează elasticitatea pielii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii