Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Cinci plante care ajută la îmbunătăţirea memoriei

ro

23 Jun, 2014 00:00 3197 Marime text
O memorie bună depinde de sănătatea şi vitalitatea creierului, ceea ce implică un stil de viaţă sănătos, o alimentaţie corectă şi o odihnă corespunzătoare. Pe lângă acestea, este dovedit faptul că unele plante antrenează creierul, cum ar ginkgo biloba, rozmarinul, salvia, ceaiul verde şi vanilia.

Ginkgo biloba ajută la regenerarea celulelor creierului şi reprezintă un remediu eficient în tratarea mai multor boli, datorită compoziţiei sale. Frunzele acestei plante conţin substanţe ce furnizează mai mult oxigen celulelor din creier, acţiune ce contribuie la stimularea funcţiei cerebrale şi a circulaţiei la nivelul creierului, implicit la îmbunătăţirea memoriei.

Rozmarinul, datorită mirosului său puternic, măreşte viteza de reacţie, precizie şi performanţă intelectuală, contribuind la întărirea calităţii memoriei.
Salvia, o plantă aromată, ce îmbunătăţeşte conectivitatea între diferitele părţi ale creierului, este eficientă în stimularea memoriei. Totodată, salvia calmează creierul şi ajută oamenii să lucreze eficient, chiar şi în condiţii de stres.

Ceaiul verde protejează celulele creierului, îmbunătăţeşte memoria şi vigilenţa mentală şi conţine mari cantităţi de catechine, un antioxidant ce ajută la restaurarea celulelor cerebrale. De asemenea, aroma de vanilie are capacitatea de a stimula funcţiile scoarţei cerebrale, de a activa la limite maxime sistemul reticular activator ascendent, în acest mod, energizând psihicul. Vanilia îmbunătăţeşte tonusul cerebral, înlătură oboseala, creşte capacitatea de atenţie şi de memorare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii