Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ceara de albine, proprietăţi şi utilizări

ro

15 Feb, 2015 16:00 2463 Marime text
Ceara este produsă de către albinele tinere şi conţine 72% esteri, 14% acizi grasi şi 14% hidrocarburi saturate. Este folosită de albine la construirea fagurilor, în vederea depozitării hranei sau creşterea larvelor. Ceara proaspătă este moale şi are un gust uşor balsamic. De asemenea, este insolubilă în apă, uşor solubilă în solvenţi organici şi parţial solubilă în eteri.

Ceara de albine are capacitatea de a reţine din organism toxinele, ea fiind utilizată în ceea ce priveşte curăţarea cavităţii bucale, iar datorită prezenţei vitaminei A, este folosită în tratamentul afecţiunilor cutanate şi ale membranelor mucoase de la nivelul gurii. Totodată, este utilizată în tratamentul colitelor spastice şi în cazul tulburărilor circulaţiei periferice de la nivelul membrelor inferioare. Este utilizată şi la fabricarea supozitoarelor, a diferitelor emulsii farmaceutice şi chiar a dulciurilor.

Unguentele pe bază de ceară îmbunătăţesc calitatea pielii, tratează diverse răni sau eczeme şi împiedică transformarea arsurilor în băşici. În acelaşi timp, acest produs este folosit pentru a îndepărta dopurile de ceară formate în urechi, pentru tratarea afecţiunilor urechii, dar şi pentru îmbunătăţirea auzului. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii