Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:55 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ceaiul din rădăcini de susai, bun pentru astm, tuse şi febră

ro

26 Mar, 2016 00:00 3181 Marime text
Susaiul este o plantă perenă ce creşte în zone semiaride, subumede şi umede, pe solurile fertile, unde formează asociaţii compacte, mai ales în Câmpia Transilvaniei şi partea nordică a României. De la susai se folosesc rădăcinile, tulpinile şi frunzele, care conţin alfa lactucerol, beta-lactucerol, manitol, inozitol, dioxid de siliciu, potasiu, flavonoide, vitamina C şi săruri naturale. Această plantă conţine şi o substanţă albă, lăptoasă, care este comestibilă.
 
Datorită proprietăţilor sale, această plantă este folosită în tratarea insomniei, nervozităţii şi durerilor reumatice. Prin prisma conţinutului în triterpene pentaciclice, susaiul îmbunătăţeşte producţia de colagen, fiind utilizat în cosmetică. Ceaiul din rădăcini de susai este utilizat în tratamentul astmului, tusei şi febrei.
 
Pe de altă parte, infuzia de frunze de susai este recomandată pentru îndepărtarea pietrelor la rinichi şi pentru tratarea bolilor vezicii urinare. Cataplasmele cu frunze de susai sunt folosite pentru cicatrizarea rănilor şi pentru atenuarea suferinţei musculare post-traumatice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii