Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ceaiul de sunătoare ameliorează buna dispoziţie

ro

10 Oct, 2015 00:00 1958 Marime text
Ceaiul de sunătoare este un remediu tradiţional pentru diferite afecţiuni, beneficiile datorându-se proprietăţilor antivirale şi antibacteriene. Sunătoarea, comercializată sub diferite forme (tinctură, pliculeţe de ceai, plantă uscată, capsule), se găseşte în Europa, Asia Centrală şi Africa de Nord. Ea conţine colină, hipericină, saponine, ulei volatil, acid valerianic, flavonoide şi tanini. Aroma infuziei de sunătoare este destul de puternică, iar gustul, uşor amărui. 
 
Consumat pentru ameliorarea bunei dispoziţii, ceaiul de sunătoare contribuie la funcţionarea normală a sistemului digestiv, deoarece stimulează bila, protejează mucoasa gastrică şi reduce spasmele. De asemenea, ajută ficatul să elimine toxinele din corp. În plus, tinctura de sunătoare poate trata afecţiuni ale somnului precum insomnia sau somnul agitat.
 
Aplicat sub formă de comprese, acest ceai este recomandat în tratarea tenului iritat, uscat şi ridat.
 
De menţionat este că persoanele care urmează tratament cu antidepresive, anticoagulante, contraceptive orale sau medicamente antihipertensive trebuie să evite consumul de ceai de sunătoare, deoarece poate diminua efectul acestora.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii