Sănătate Ce mâncăm când suntem răciţi
Sănătate: Ce mâncăm când suntem răciţi
07 Nov, 2014 00:00
ZIUA de Constanta
1289
Marime text
Răceala este cea mai des întâlnită afecţiune a acestui sezon. Imunitatea scăzută şi frigul din această perioadă permit microbilor să se dezvolte mai rapid. Putem să ajutăm organismul să lupte cu răceala, dacă avem grijă şi la alimentaţie.
Astfel, în cazul în care v-a „prins“ deja răceala, trebuie întărit sistemul imunitar prin creşterea aportului de vitamine, minerale, aminoacizi şi acizi graşi esenţiali. Alimentele bogate în aceşti nutrienţi combat cu succes infecţiile şi pot chiar preveni apariţia bolilor.
Un rol important în prevenirea bolilor îl reprezintă probioticele şi prebioticele, vitale pentru sănătatea intestinelor. Pe lângă acestea, este recomandat consumul unor alimente care grăbesc vindecarea, cum este usturoiul, ce are efecte antibiotice dovedite. De asemenea, ceaiul verde măreşte producerea de anticorpi celulari B care luptă contra agenţilor patogeni. Şi mierea are efecte antibacteriene şi antimicrobiene, fiind la fel de eficientă ca orice alt sirop de tuse.
Astfel, în cazul în care v-a „prins“ deja răceala, trebuie întărit sistemul imunitar prin creşterea aportului de vitamine, minerale, aminoacizi şi acizi graşi esenţiali. Alimentele bogate în aceşti nutrienţi combat cu succes infecţiile şi pot chiar preveni apariţia bolilor.
Un rol important în prevenirea bolilor îl reprezintă probioticele şi prebioticele, vitale pentru sănătatea intestinelor. Pe lângă acestea, este recomandat consumul unor alimente care grăbesc vindecarea, cum este usturoiul, ce are efecte antibiotice dovedite. De asemenea, ceaiul verde măreşte producerea de anticorpi celulari B care luptă contra agenţilor patogeni. Şi mierea are efecte antibacteriene şi antimicrobiene, fiind la fel de eficientă ca orice alt sirop de tuse.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii