Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ce fructe şi legume de toamnă revitalizează cel mai bine organismul

ro

08 Oct, 2014 00:00 2061 Marime text
După vara în care am căutat tot mai multe alimente care ajută organismul să suporte temperaturile ridicate, vine toamna cea bogată în rod. Legumele şi fructele de toamnă pot face uşor trecerea de la un regim alimentar cât mai uşor, la unul în care ne putem bucura de darurile naturii.
 
Merele, care sunt prezente pe piaţă în toată perioada anului, au un mai mare succes toamna, când nivelul de nutrienţi din aceste fructe ating un nivel maxim. Merele sunt bogate în vitamina C, iar pe fondul consumului regulat, ajută la reducerea multor forme de cancer.
 
Dovleacul este o sursă excelentă de vitamina A, care ajută la o vedere mai bună. De asemenea, în dovlecel mai găsim fitosteroli, care ajută la reducerea colesterolului rău, şi betacaroten, care este un important antioxidant.
Toamna este sezonul sfeclei roşii care conţine antioxidanţi cu puternice proprietăţi antiinflamatorii. De asemenea, sfecla roşie conţine potasiu şi magneziu, care ajută la o mai bună absorbţie a calciului în organism.
 
Varza este o importantă sursă de fier, care ajută organismul să formeze mai multe celule roşii. De asemenea, este bogată în vitamina K, utilă pentru sănătatea oaselor, şi vitamina C, ce întăreşte sistemul imunitar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii