Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ce alimente să consumi în sezonul cald

ro

03 Aug, 2016 00:00 1696 Marime text
 

Alimentele ce trebuie consumate în perioada caniculară sunt zarzavaturile cu frunze verzi (spanacul, salata verde, varza), legumele cu un conţinut scăzut de amidon (fasolea verde şi galbenă, broccoli, dovlecei, roşii, ciuperci, castraveţi) şi, nu în ultimul rând, iaurtul şi fructele proaspete de sezon, în special pepenele.
 
Iaurtul are un efect răcoritor asupra organismului şi este bogat în proteine, fiind ideal pentru consum în zilele caniculare de vară. Pe lângă gustul plăcut, răcoritor, valoarea nutritională şi beneficiile asigurate de culturile active ale iaurtului, aportul de săruri minerale, în principal de calciu, sunt binevenite. Castravetele conţine 90% apă, ajutând astfel la hidratarea organismului. În plus, reprezintă o sursă importantă de vitaminele A, B şi C, substanţe ce ajută la stimularea sistemului imunitar.
 
Pepenele verde, gustos, plin de vitamine, dar şi de apă, ne hidratează şi ne răcoreşte pe timp de vară. Este bogat în complexul de vitamine B, necesare pentru producerea de energie. Roşiile conţin 94% apă şi protejează pielea de efectele nocive ale radiaţiilor ultraviolete, datorită faptului că au licopen. Ele furnizează o cantitate mare de vitamina C, care fortifică sistemul imunitar. Broccoli conţine 90% apă şi este renumit pentru cantitatea mare de antioxidanţi, ce apară ADN-ul de agenţii dăunători (radicalii liberi) şi ţin astfel cancerul la distanţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii