Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:03 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Carnea de rechin întăreşte imunitatea organismului

ro

22 Feb, 2015 00:00 2348 Marime text
Rechinul este specia cel mai puţin vulnerabilă la boala canceroasă, deoarece scheletul lui nu este format din oase, ci din ţesuturi cartilaginoase. Carnea de rechin este uşoară, are un gust foarte bun, iar specialiştii o recomandă ca o alternativă la carnea de porc, despre care se ştie că este grasă şi grea pentru organism. Carnea de rechin are un conţinut bogat de proteine, dar şi de substanţe minerale, precum fier, fosfor şi potasiu. Din punct de vedere al conţinutului în vitamine, carnea de rechin este bogată în retinol, riboflavină, piridoxină, tiamină şi niacină.

Acest tip de carne reduce riscul apariţiei bolilor canceroase, îmbunătăţeşte starea de sănătate şi imunitatea organismului. Extractul de cartilaj de rechin a fost mulţi ani studiat drept tratament pentru cancer, degenerescenţă maculară, osteoartrită şi dureri articulare. Uleiul din ficat de rechin încetineşte procesul de îmbătrânire, favorizează refacerea organismului după terapii dure, precum radioterapia sau terapia cu radiaţii. De asemenea, contribuie la refacerea sistemului nervos, având efecte benefice împotriva oboselii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii