Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Care sunt cele mai importante analize ginecologice

ro

16 Oct, 2014 00:00 1846 Marime text
Din momentul începerii vieţii sexuale şi până la vârsta de 50 de ani, femeile trebuie sa facă periodic examene ginecologice, care fac posibilă diagnosticarea precoce a diverselor boli şi creşterea ratei de vindecare.

Testul Babeş-Papanicolau are ca scop identificarea modificărilor celulare de la nivelul cervixului, de aceea este important ca acesta să fie realizat cel puţin o dată pe an, pe tot parcursul vieţii. Începând cu vârsta de 25 de ani sau la unu-doi ani de la debutul vieţii sexuale, toate femeile active sexual trebuie să se testeze pentru cancerul de col uterin. Acest examen constă în efectuarea unui examen ginecologic şi recoltarea de celule. Apariţia cancerului de col uterin este favorizată de raporturile sexuale precoce, mulţi parteneri şi existenţa infecţiilor genitale. Femeile cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani trebuie să se testeze anual, deoarece depistarea cancerului de col uterin pentru această categorie de vârstă este relativ uşor de realizat. Această investigaţie constă în efectuarea unei colposcopii, examen care permite vizualizarea colului uterin şi efectuarea de biopsii, care permit stabilirea exactă a diagnosticului.
De la vârsta de 35 şi până la 50 de ani, este obligatorie efectuarea unei ecografii mamare, metoda cea mai eficientă pentru detectarea unei tumori mamare. Diagnosticarea din timp a acestei afecţiuni, atunci când dimensiunea tumorii este mai mică de un centimetru, permite vindecarea în peste 90% dintre cazuri. După vârsta de 50 de ani, problemele cu care se confruntă femeile sunt legate de instalarea menopauzei şi de schimbările hormonale, fizice şi, uneori, psihice, care apar la această vârstă. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii