Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:20 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Beneficiile susanului pentru organism

ro

16 Feb, 2015 09:23 871 Marime text
Seminţele de susan conţin de trei ori mai mult calciu decât cantitatea similară de lapte, este bogat în mangan, cupru, magneziu, fier, zinc, fosfor, vitaminele B1 şi E, proteine şi fibre alimentare. Consumul de susan întăreşte sistemul imunitar, previne hipertensiunea arterială, protejează ficatul împotriva oxidării, reduce nivelul de colesterol rău (LDL), măreşte nivelul de colesterol bun (HDL) şi protejează împotriva afecţiunilor cardiace.
 
De asemenea, consumul frecvent de susan curăţă cavitatea bucală, previne cariile dentare, sângerările gingivale şi gingivită, întăreşte dantura şi gingiile. Seminţele de susan îmbunătăţesc sănătatea oaselor, protejează împotriva osteoporozei, tratează artrita reumatoidă şi reduce nivelul de zahăr din sânge. Susanul reprezintă o sursă importantă de vitamine din complexul B, care sunt benefice pentru ochi, păr, piele, muşchi şi sistemul nervos. În plus, susanul previne cancerul de colon, de plămâni, prostată şi pancreas. Susanul este indicat şi pentru înlăturarea stărilor depresive. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii