Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Beneficiile şi sursele potasiului

ro

13 Oct, 2014 00:00 1333 Marime text
Potasiul, unul dintre mineralele de care organismul are nevoie în fiecare zi, este necesar funcţionării tuturor organelor din corp. Aproape 95% din potasiu se află în interiorul celulelor, iar fiecare celulă din organism are nevoie de acesta pentru a exista. De asemenea, potasiul are o contribuţie importantă în contracţia muşchilor şi funcţionarea nervilor.

Persoanele care consumă frecvent laxative şi diuretice, dar şi cele care suferă de boli renale sau  diabet sunt mai expuse riscului de a prezenta o deficienţă de potasiu în organism, care se manifestă prin senzaţia de oboseală permanentă, sete continuă, crampe, furnicături, amorţeală, constipaţie, dereglări ale funcţiei renale şi palpitaţii.

O alimentaţie bogată în potasiu favorizează îndepărtarea mai rapidă a kilogramelor în plus şi accelerează arderea caloriilor, cu ajutorul sportului. Alimentele bogate în potasiu protejează sănătatea sistemului muscular, cardiovascular şi nervos, printre acestea numărându-se salata verde, caisele, bananele, pepenele galben, portocalele, fisticul, migdalele, smochinele, seminţele de floarea-soarelui, dovleacul, cartoful, spanacul, roşiile, fasolea, peştele şi ciocolata neagră. Un aport optim de potasiu contribuie la prevenirea unor boli precum infarctul, osteoporoza, litiaza renală şi hipertensiunea arterială.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii