Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:42 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Beneficiile consumului de coacăze negre

ro

17 Feb, 2015 13:56 3185 Marime text
Coacăzele negre sunt bogate în zaharuri, acizi organici, proteine, calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, cupru, caroten, vitaminele B1, B2, C, PP, B6 şi polifenoli. Coacăzele au efect benefic asupra sistemului venos, protejând vasele de sânge, şi inhibă creşterea bacteriilor, vindecând astfel infecţiile. Frunzele acestui arbust, care se folosesc pentru prepararea ceaiului, conţin taninuri, vitamina C, săruri de potasiu şi ulei volatil.
 
Coacăzele negre au proprietăţi antiinflamatorii, diuretice, antireumatismale, aperitive, digestive, tonice, răcoritoare, laxative, diuretice, astringente, depurative şi hemostatice. Consumul frecvent de coacăze ajută la eliminarea acidului uric în exces, previne accidentele vasculare, măreşte acuitatea vizuală, ajută la formarea oaselor şi la păstrarea masei osoase. Coacăzele au efecte pozitive în tratarea unor afecţiuni precum angine, ateroscleroză, boli pulmonare, calculi renali, hipercolesterolemie, crăpături ale pielii, edeme, fisuri ale pielii, gută, hipertensiune, laringite, menopauză, osteoporoză, infecţii urinare, înţepături de insecte, paraziţi intestinali, reumatism cronic, tăieturi, tuse sau varice.

Ti-a placut articolul?

Comentarii