Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Băile cu flori de salcâm, efecte calmante asupra sistemului nervos

ro

17 Apr, 2016 00:00 2750 Marime text


Salcâmul este un arbore originar din America, întâlnit frecvent în zonele de câmpie şi de deal din România. În scop terapeutic se folosesc florile care conţin uleiuri volatile, tanini, substanţe mucilaginoase, acizi organici şi săruri minerale. Florile de salcâm au proprietăţi antispastice (acţionând asupra musculaturii gastrice şi pulmonare netede), antitusive şi de reducere a hiperacidităţii gastrice.
 
Infuzia din flori de salcâm este recomandată în tratarea afecţiunilor aparatului digestiv (gastrite hiperacide apărute pe fond nervos, ulcere gastrice, arsuri la stomac, reflux gastro-intestinal, indigestii), precum şi în tratarea tusei convulsive sau astmatice. Datorită acţiunii slab sedative, infuzia din flori de salcâm este utilă în tulburări minore ale sistemului nervos. Această infuzie este foarte eficientă şi în detoxifierea organismului.
 
Totodată, florile de salcâm sunt recomandate şi în edemul produs sau asociat cu acidoză metabolică şi în leucoree. Băile cu flori de salcâm au efecte calmante asupra sistemului nervos, fiind indicate în caz de încordare fizică şi stres. Terapia cu aceste flori calmează accesele de manie şi de iritare, stările de anxietate şi de depresie psihică prelungită. În acelaşi timp, aceste flori pot fi indicate drept tratament adjuvant în tulburările de memorie, de echilibru şi vedere.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii