Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:20 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Avantajele consumului de creveţi

ro

21 Feb, 2015 00:00 1778 Marime text
Creveţii se numără printre cele mai consumate alimente din categoria fructelor de mare. Ei reprezintă o sursă importantă de seleniu şi de triptofan, un aminoacid responsabil cu producerea de serotonină. De asemenea, creveţii mai conţin proteine, vitaminele B12 şi D, fosfor, zinc, Omega-3, magneziu şi cupru. Aceste fructe de mare sunt foarte uşor de digerat şi nu provoacă indigestii, deoarece sunt sărace în grăsimi.
 
Creveţii au un puternic efect antiinflamator şi proprietatea de a preveni blocajele de la nivelul sângelui. Tot ei stabilizează bătăile inimii, prevenind astfel riscurile de producere a stopurilor cardiace. Seleniul, prezent în creveţi, are proprietăţi anticancerigene şi stimulează buna funcţionare a celulelor care compun ADN-ul. Datorită conţinutului de Omega-3, consumul de creveţi favorizează întârzierea îmbătrânirii şi previne apariţia anumitor boli ale creierului, cum ar fi Alzheimer. În plus, creveţii au rolul de a stimula sistemul imunitar şi de a menţine sănătatea sistemului osos. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii