Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Apa de cocos, aliatul curelor de slăbire

ro

19 Aug, 2014 00:00 1721 Marime text
Beneficiile pentru sănătate şi frumuseţe ale apei de cocos sunt numeroase şi remarcabile. Apa de cocos este o băutură dulce şi limpede, care, datorită conţinutului ridicat de zaharuri, enzime, electroliţi, fitohormoni şi enzime, este considerată un energizant natural ce poate înlocui cu succes cafeaua şi băuturile energizante. Apa de cocos nu trebuie confundată cu laptele de cocos, fiind, de fapt, lichidul transparent care se află în interiorul unei nuci de cocos verzi.
 
În comparaţie cu laptele, apa de cocos conţine mai puţine calorii şi nu este bogată în grăsimi saturate. De asemenea, este un bun hidratant, are un conţinut ridicat de potasiu şi de vitamine B şi C. Datorită conţinutului în enzime bioactive, apa de cocos este recomandată în curele de slăbire, stimulând arderea grăsimilor, suprimând pofta de mâncare şi contribuind la accelerarea metabolismului.
 
Totodată, reglează nivelul glicemiei în sânge, susţine buna funcţionare a digestiei, contribuie la reglarea tensiunii arteriale, la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale şi a bolilor de inimă. De asemenea, apa de cocos are numeroase beneficii asupra pielii şi a părului, echilibrează nivelul pH-ului şi îmbunătăţeşte elasticitatea pielii. Folosită în loc de balsam, această apă remediază părul uscat şi deteriorat. Apa de cocos contribuie la estomparea vergeturilor, a celulitei şi a eczemelor şi îmbunătăţeşte tonusul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii