Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:31 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Andivele, recomandate în alimentaţia copiilor

ro

23 Dec, 2014 00:00 806 Marime text
Andiva, numită şi cicoarea de Bruxelles, conţine numeroase fibre alimentare, vitaminele A, C, E şi pe cele din complexul B, dar şi minerale, precum fier, potasiu, calciu, magneziu şi fosfor. Andiva are în compoziţia sa până la 95% apă, fiind recomandată în alimentaţia copiilor şi a vârstnicilor, sub formă de suc, deoarece îmbunătăţeşte capacitatea vizuală. Manganul conţinut de andive previne apariţia malformaţiilor osoase şi combate scăderea rezistenţei oaselor la bătrâni.
 
Andiva conţine şi intibină, o substanţă antioxidantă naturală, care diminuează efectele nocive ale radicalilor liberi şi combate instalarea unor boli degenerative. Gustul amărui al andivelor îi oferă proprietăţi tonice, prin care sunt stimulate pofta de mâncare şi secreţiile gastrice. De asemenea, datorită proprietăţilor depurative şi citostatice, acest aliment este indicat în caz de convulsie, paralizie, precum şi în modificarea metabolismului glucidic şi lipidic. Andiva se mai foloseşte în arteroscleroză şi obezitate. Tot ea stimulează secreţia b

Ti-a placut articolul?

Comentarii