Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:11 22 07 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Acidul gastric și importanța lui pentru digestie

ro

19 Sep, 2014 00:00 1181 Marime text
O digestie bună începe în stomac. Acidul clorhidric este necesar creării unui mediu acid în stomac pentru a ajuta la digerarea proteinelor și a ironizării mineralelor. Astfel, este stimulată și producerea bilei, care poate metaboliza eficient grăsimea în intestinul subțire. Dacă aceste funcții importante lipsesc, există riscul apariției anemiei, osteoporozei, bolilor autoimune sau a afecțiunilor tiroidei.

O cantitate redusă de acid în stomac nu poate ajuta la descompunerea eficientă a proteinelor. Astfel, proteinele mari ajung în intestinul subțire și creează o presiune mare asupra pancreasului pentru producerea de enzime care să le metabolizeze. Procesul ajunge astfel să epuizeze rezervele de enzime ale pancreasului și duce la apariția senzației de balonare, flatulență, indigestie, diaree, oboseală, mâncărimi rectale sau mătreață.
O cantitate redusă de acid în stomac este primul pas spre deteriorarea peretelui tractului digestiv. Pentru a stimula producerea acidului din stomac, este indicată suplimentarea cu betaina HCL și enzima proteolitica pepsina. De asemenea, plantele amărui, precum coaja de portocală, rădăcina de ghimbir, frunzele de mentă, rădăcina de brusture sau rădăcina de păpădie pot ajuta la producerea de acid, furnizând în același timp și nutrienți vitali pentru vindecarea întregului sistem digestiv.

Ti-a placut articolul?

Comentarii