Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Remedii naturiste pentru zona zoster, o afecţiune dureroasă

ro

22 Sep, 2015 00:00 5027 Marime text
Zona zoster este o infecţie cauzată de virusul varicelo-zosterian, o formă de herpes ce poartă denumirea de herpes zoster. Printre cauzele apariţiei acestei infecţii se numără stresul, oboseala fizică şi psihică accentuată sau un şoc emoţional. Primele simptome care se instalează sunt febră, dureri de cap şi oboseală. Totodată, boala se manifestă prin senzaţii de arsură, sensibilitate la frig sau căldură şi amorţeală.
 
Alimentaţia are un rol major în ceea ce priveşte tratarea acestei infecţii. Este important să se elimine consumul de ciocolată, mâncarea de tip fast-food, zahărul, fructele şi legumele cu un grad mare de aciditate (precum lămâile şi roşiile). În afara tratamentului prescris de medic, simptomele pot fi ameliorate şi cu ajutorul remediilor naturale. Uleiul de cocos sau uleiul de măsline, de exemplu, în care au fost adăugate câteva picături de ulei de mentă sau ulei de eucalipt ajută la reducerea mâncărimilor. Sucul de aloe vera are efect anesteziant, el atenuează durerea şi contribuie la reînnoirea pielii.
 
Pe de altă parte, compresele calde cu decocturi de pelin, busuioc şi muşeţel ajută la uscarea mai rapidă a veziculelor şi la îndepărtarea scuamelor, reducând astfel riscul unei infecţii bacteriene. Băile cu cimbru, la rândul lor, sunt foarte eficiente, deoarece această plantă are proprietăţi antivirale puternice. Pentru a scăpa de disconfort, dar şi pentru a calma mâncărimea, se poate tampona zona cu o soluţie obţinută prin combinarea unei părţi de oţet de mere cu patru părţi de apă. O altă variantă se referă la amestecul din miere, soluţie de bicarbonat de sodiu, suc natural de pere şi câteva picături de apă oxigenată.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii