Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:21 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remedii naturiste pentru durerile de rinichi

ro

09 Oct, 2014 13:13 2453 Marime text
Durerile de rinichi pot fi combătute cu ajutorul ceaiurilor din plante medicinale. Pietrele la rinichi sau calculii renali se dezvoltă din săruri şi minerale care sunt transportate de către urină. În momentul în care calculii renali se deplasează în tractul urinar, aceştia pot provoca dureri puternice în zona spatelui, abdomenului inferior sau zonei genitale, precum şi o senzaţie intensă de arsură în timpul urinării.
 
Urzica, folosită sub formă de ceai, este una dintre cele mai eficiente plante în litiaza renală (pietre la rinichi). Calitatea sa majoră este că ajută la o mai bună drenare a rinichilor şi a căilor urinare în caz de inflamaţie. Pentru dizolvarea calculilor renali sunt recomandate diverse plante, precum iarba neagră, strugurii ursului, merişorul, care conţin substanţe asemănătoare cu cele din medicamentele indicate în litiaza renală. 

Ceaiul de mesteacăn se bea dimineaţa, înainte de masă, într-o concentraţie mai mare şi are proprietatea de a dizolva pietrele. Pentru eliminarea pietrelor de la rinichi se mai folosesc şi frunze verzi sau uscate de brusture. Ceaiul de mătasea porumbului este extrem de eficient împotriva durerilor de rinichi. Durerile cauzate de spasmele căilor urinare, asociate cu calculii renali, pot fi atenuate cu ajutorul tincturii de captalan.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii