Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Rădăcina de Yucca, folosită pentru tratamentul artritei

ro

18 May, 2015 12:07 2669 Marime text
Yucca este un arbust cu aspect de palmier pitic, cu tulpină groasă şi frunze de culoare verde-închis, care creşte în America de Nord şi de Sud, în regiuni aride, deşertice, zone cu pajişti şi păşuni, dar şi în zone tropicale şi temperate. În scop terapeutic, se pot utiliza florile, frunzele şi seminţele, dar în special rădăcina.
 
Rădăcina de Yucca conţine vitaminele B1, B2, B3 şi C, minerale, precum potasiu, magneziu, fosfor, fier, calciu, zinc, mangan, seleniu, dar şi betacaroten, tanini, clorofilă şi fitosteroli. Datorită conţinutului bogat în nutrienţi şi substanţe active, rădăcina de Yucca este recomandată pentru tratamentul artritei, osteoporozei, afecţiunilor inflamatorii, reumatismului, dar şi pentru ameliorarea oboselii.
 
Această rădăcină are proprietăţi antiinflamatorii, dezinfectante, diuretice, laxative, antiemetice, antiseptice şi astringente. Rădăcina de Yucca este un bun remediu pentru durerile de cap, dar şi pentru tratamentul afecţiunilor de ficat. Ceaiul din această rădăcină este foarte eficient pentru detoxifierea organismului şi purificarea sângelui, iar extractul din rădăcină poate fi utilizat pentru tratamentul rănilor şi bolilor de piele. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii