Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Psihoterapia de cuplu

ro

30 Mar, 2015 00:00 1634 Marime text
Psihoterapia de cuplu are ca obiectiv o mai bună înţelegere de sine, a partenerului şi a relaţiei în care sunt implicaţi cei doi.
Cabinetul este un cadru optim, care oferă confort si siguranţă, facilitând deschiderea către un dialog verbal şi non-verbal în limitele unei stricte confidenţialităţi în care psihoterapeutul şi cuplul descoperă şi conştientizează cauzele problemelor, identifică obiectivele şi parcurge drumul către rezolvarea acestora. Rezolvare poate însemna atât închegarea, cât si despărţirea cuplului.

Terapia de cuplu înseamnă timp şi provocări, ieşirea la iveală a unor adevăruri nu tocmai comode, emoţii şi gânduri neplăcute, care fac parte din procesul terapeutic ce duce la obiectivul principal: restabilirea comunicării.

Este de dorit să ajungeţi  la psihoterapeut în momentul în care apar probleme de interacţiune care nu par a se rezolva şi care vă frământă sufletul, înainte să se adune ani întregi de nemulţumiri şi insatisfacţii, înainte ca relaţia să se destrame. Unele tulburări în relaţie pot juca un rol important în declanşarea sau recidivarea unor stări depresive, a tulburărilor psihosomatice, tulburări de dinamică sexuală, tulburări de adaptare.

Terapeutul de cuplu va păstra o poziţie neutră, de observator obiectiv, încercând uneori să intervină în mod constructiv, pentru a ajuta cuplul să depăşească blocajele de comunicare.

Perioada de tratament este diferită pentru fiecare cuplu. Fiecare şedinţă durează 50 de minute, iar întâlnirile au loc de două ori pe săptămână. Pentru succesul intervenţiei este necesară cooperarea ambilor parteneri, disponibilitatea de a fi deschişi şi sinceri.
Psiholog clinician, psihoterapeut Maria MUNTOIUwww.psihologinconstanta.com.ro
Sursa: Voceaconstantei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • narcisa 15 Jul, 2015 18:13 Sunt de acord că intervenția terapeutului în relația de cuplu poate fii foarte benefică, si consider că trebuie să existe din partea ambilor parteneri vointa de a face o îmbunătățire în relația lor. Am trecut si eu printr-o experienta asemanatoare, iar ceea ce mi-a deschis orizonturile în această directie, a fost o carte, pe care consider că orice cuplu, citind-o va identifica o serie de soluții pentru problemele care s-au acumulat pe parcurs. Cartea respectiva, se numea: Barbații sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus...un titlu foarte sugestiv totodata!