Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Proprietăţile curative ale ceaiului de tei

ro

23 Jun, 2015 10:08 1436 Marime text
Acum este perioada în care teii înfloresc, motiv pentru a face provizii din aceste flori aromate. Teiul are efecte antispasmice, fiind indicat în cazul stărilor anxioase, a nervozităţii, tensiunii arteriale crescute, dar în special în combaterea nopţilor nedormite. Acesta este motivul pentru care ceaiul se recomandă în special în combaterea stărilor de oboseală cronică.
 
Ceaiul de tei ajută în caz de răceală, dureri de cap, crampe, având capacitatea de a susţine fluiditatea sângelui, stimulând astfel sistemul imunitar. Un remediu excepţional pentru hipertensiunea arterială, ceaiul de tei poate calma greaţa şi vărsăturile. Consumat zilnic, acest ceai are efect antidepresiv şi previne diabetul. În cazul afecţiunilor epidermice, ceaiul de tei este bun pentru regenerarea pielii şi reducerea inflamaţiilor.
 
Totodată, este indicat persoanelor care suferă de afecţiuni renale, pentru că are proprietatea de a trata incontinenţa şi de a preveni formarea pietrelor la rinichi. Ceaiul de tei este indicat şi în curele de slăbire, deoarece are efect diuretic şi ajută la eliminarea retenţiei de apă din organism, creşte uşor temperatura corpului, favorizează transpiraţia şi ajută la eliminarea toxinelor.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii