Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:12 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proprietăţile benefice ale chimenului

ro

19 Jun, 2014 00:00 1213 Marime text
Chimenul a fost utilizat în medicina naturistă cu sute de ani înainte de a fi folosit în bucătărie. Cele mai importante funcţii îndeplinite de chimen în ceea ce priveşte sănătatea organismului uman sunt cele de păstrare a sănătăţii gastrice. Aceste mici seminţe au rolul de a regla funcţiile stomacului, acţionează ca antiinflamator intestinal şi pot stimula secreţiile gastrice. De asemenea, seminţele de chimen sunt un bun diuretic, antispasmic şi stimulent. Toate aceste beneficii pot fi preluate din seminţele de chimen prin consumul zilnic al unei căni de ceai. Chimenul conţine cantităţi importante de magneziu şi fier, care îi oferă şi proprietăţi anticancerigene.
În plus, studiile recente au demonstrat că un consum de aproximativ două căni de infuzie de chimen pe zi creşte secreţia lactată, în cazul femeilor care alăptează. De asemenea, îmbunătăţeşte calitatea laptelui matern.
Infuzia de chimen este indicată şi în tratarea răcelilor uşoare, având capacitatea de a fluidiza secreţiile bronşice. Este util şi în tratarea guturaiului, a astmului şi a problemelor respiratorii. În plus, sucul de chimen poate accelera metabolismul, producându-se astfel, arderea mai rapidă a grăsimilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii