Procese prin care distrugem nutrienţii din alimente
Procese prin care distrugem nutrienţii din alimente
							
							 25 Sep, 2014 00:00 
							
														
							
								ZIUA de Constanta
								 
				                    994
							
							
								
								
								Marime text
				                   
				                   
				                
							
							 994
							
							
								
								
								Marime text
							
							
						
						
						 994
							
							
								
								
								Marime text
				                   
				                   
				                
							
							 994
							
							
								
								
								Marime text
							
							
						
			Preocuparea pentru un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie cât mai naturală este din ce în ce mai prezentă în vieţile noastre. Din grija de a nu mânca tot felul de E-uri sau produse care nu sunt sănătoase, citim ambalajele tuturor alimentelor.
 
Procesul nesănătos începe încă din momentul în care este plantată sămânţa şi până ajunge în farfurie. De aici, procesele de gătire sau prelucrare duc la pierderea şi mai multor valori nutritive ale alimentelor.
 
Un cunoscut proces prin care distrugem nutrienţii este temperatura ridicată. Foarte multe enzime, vitamine, probiotice nu supravieţuiesc procesului de încălzire. Şi produsele lactate pierd mulţi nutrienţi fragili şi bacterii benefice prin pasteurizare. Consumate înainte de prelucrare, aceste alimente pot asigura o digestie bună şi pot susţine starea de sănătate a organismului. Cel mai nociv proces de încălzire prin care sărăcim alimentele de nutrienţi este gătitul la microunde. Prin acest proces, moleculele de apă sunt excitate, ducând la formarea căldurii din interior către exterior. Astfel, celulele sunt ucise v rând pe rând iar vitaminele şi fitonutrienţii sunt descompuşi integral.
 
Procesarea este şi ea un procedeu care duce la pierderea multor valori nutritive din alimente. Cerealele sunt cel mai des supuse unei astfel de prelucrări. Astfel, majoritatea produselor de panificaţie au un mic proces de nutrienţi.
 
			
						Procesul nesănătos începe încă din momentul în care este plantată sămânţa şi până ajunge în farfurie. De aici, procesele de gătire sau prelucrare duc la pierderea şi mai multor valori nutritive ale alimentelor.
Un cunoscut proces prin care distrugem nutrienţii este temperatura ridicată. Foarte multe enzime, vitamine, probiotice nu supravieţuiesc procesului de încălzire. Şi produsele lactate pierd mulţi nutrienţi fragili şi bacterii benefice prin pasteurizare. Consumate înainte de prelucrare, aceste alimente pot asigura o digestie bună şi pot susţine starea de sănătate a organismului. Cel mai nociv proces de încălzire prin care sărăcim alimentele de nutrienţi este gătitul la microunde. Prin acest proces, moleculele de apă sunt excitate, ducând la formarea căldurii din interior către exterior. Astfel, celulele sunt ucise v rând pe rând iar vitaminele şi fitonutrienţii sunt descompuşi integral.
Procesarea este şi ea un procedeu care duce la pierderea multor valori nutritive din alimente. Cerealele sunt cel mai des supuse unei astfel de prelucrări. Astfel, majoritatea produselor de panificaţie au un mic proces de nutrienţi.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
								Comentarii
							
							 Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
					Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
					

 
															 
														 
												 
												 
												 
												 
												 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
					