Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:43 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Principalele efecte ale ceaiului Boldo

ro

05 May, 2015 09:30 920 Marime text
Ceaiul Boldo se prepară din frunzele arborelui Boldo, care conţin colină, eugenol, camfor, alfa-pinenă, benzaldehidă, linalol, farnesol, limonenă, boldină, ascaridolă şi beta-pinen. Aceste substanţe oferă ceaiului proprietăţi laxative, diuretice, tonice, antibiotice şi antiinflamatorii. Ceaiul din frunze Boldo contribuie la purificarea sângelui, ajută la eliminarea secreţiei biliare şi la detoxifierea ficatului.

De asemenea, intensifică arderea grăsimilor şi digestia lor, favorizează eliminarea toxinelor din organism şi ajută la menţinerea sănătăţii vezicii biliare. Printre alte beneficii se numără îmbunătăţirea digestiei, tratarea insomniei, prevenirea acumulării cheagurilor de sânge în vasele sanguine, ameliorarea reumatismului, gripei şi a altor afecţiuni respiratorii. Acest ceai este indicat, totodată, şi în tratamentul afecţiunilor gastro-intestinale, infecţiilor tractului urinar şi litiazei biliare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii