Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:37 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Piperul negru contribuie la eliminarea toxinelor

ro

30 Oct, 2014 12:35 1355 Marime text
Unul dintre cele mai folosite ingrediente în toate bucătăriile, piperul, aparţine familiei Piperaceae şi se găseşte în patru culori – negru, alb, roşu şi verde. Piperul negru conţine, printre altele, fibre, potasiu, fier şi vitaminele C şi K. Combinat cu carne de porc, peşte, sosuri şi numeroase alte preparate, aroma puternică a piperului stimulează apetitul şi contribuie la o mai bună digestie. Datorită efectului diuretic, ajută la eliminarea toxinelor şi decompunerea celulelor grase, favorizând scăderea în greutate. Desfundă nasul, sinusurile şi ajută organismul să lupte împotriva infecţiilor. Piperul reduce durerile de dinţi şi, în acelaşi timp, contribuie la sănătatea danturii, luptând împotriva cariilor.

Un excelent remediu pentru afecţiunile respiratorii, piperul combate şi tratează anemia. Totodată, este folosit şi în prepararea măştilor exfoliante. În acest sens, se zdrobeşte piperul şi se masează uşor tenul cu soluţia obţinută. Astfel vor fi îndepărtate celulele moarte şi stimulată circulaţia sângelui. Această mască vindecă acneea. De menţionat este că persoanele care au suferit intervenţii chirurgicale abdominale nu trebuie să consume piper, deoarece are capacitatea de a irita intestinele. De asemenea, trebuie folosit cu moderaţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii