Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:19 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce efecte are „Pilula de bunătate” a fost creată

ro

29 May, 2015 00:50 877 Marime text
Potrivit dailymail.co.uk, cercetătorii spun că noua pilulă ar putea fi folosită în viitor pentru tratarea unor boli mintale, precum schizofrenia şi dependenţa.
 
Oamenii de știință au efectuat un studiu administrând participanţilor, în două rânduri, o pilulă conţinând fie un placebo, fie o substanţă numită „tolcapone”, medicament ce prelungeşte efectele dopaminei.
 
Dopamina este un hormon asociat cu procesul de obţinere a motivaţiei şi cel al recompenselor şi influenţează activitatea cortexului prefrontal, scrie one.ro.
 
Voluntarii implicaţi în studiu au participat apoi la un joc simplu în care li se cerea să împartă o sumă de bani între ei şi o altă persoană necunoscută. Cei care au primit tolcapone au împărţit banii într-un mod mult mai corect cu străinul, comparativ cu cei care primiseră doar un placebo.
 
Studiul a fost efectuat cu ajutorul a 35 de persoane, dintre care 18 femei, iar participanţii şi membri ai echipei de cercetare nu ştiau care pilule conţineau medicamentul şi care conţineau un placebo.
 
Modelele de calcul folosite de cercetători au arătat că sub influenţa medicamentului, participanţii la studiu au devenit mult mai sensibili şi mai puţin toleranţi când vine vorba despre inechitate socială.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii