Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Peştele, important pentru sănătatea copiilor şi adulţilor

ro

31 Aug, 2015 09:40 1870 Marime text
Peştele este unul dintre cele mai sănătoase alimente şi poate înlocui cu succes orice fel de carne. Este considerat tipul de carne cel mai uşor de digerat, dar şi cel mai bogat în vitaminele A, B şi D, dar şi în minerale, precum fosfor, iod, calciu, zinc şi fier. Vitamina A este importantă pentru sănătatea pielii şi a ochilor, vitamina B este esenţială pentru sănătatea sistemului nervos, în timp ce vitamina D este eficientă pentru asimilarea calciului în oase. De asemenea, mineralale prezente în carnea peştelui sunt benefice copiilor pentru formarea sistemului osos, dar şi adulţilor pentru prevenirea osteoporozei.
 
Peştele conţine toţi aminoacizii indispensabili, precum izoleucină sau valină, care participă la constituţia muşchilor, dar conţine şi glutamină, ce acţionează contra oboselii. Peştele gras este bogat în Omega-3, acizi graşi nesaturaţi, care protejează inima, cresc energia fizică, măresc tonusul psihic şi ajută în lupta contra obezităţii.

Un lucru important de menţionat este că peştele nu are nicio contraindicaţie, fiind recomandat consumul unei porţii măcar de trei ori pe săptămână. Pe de altă parte, peştele reprezintă una dintre cele mai bune surse alimentare de vitamina D. De exemplu, 100 de grame de hering furnizează jumătate din doza zilnică de vitamina D. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii