Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pepenele, de mare ajutor în tratamentele cosmetice

ro

24 Apr, 2021 21:49 3194 Marime text
  • Sucul proaspăt obținut dintr-o felie de pepene, este ideal pentru hidratarea tenului uscat realizând o ușoară exfoliere a pielii și stimulând producerea de colagen. 
Deși toată lumea mănâncă pepene, în primul rând de plăcere sau pentru a-și potoli setea, trebuie să avem în vedere și calitățile terapeutice ale acestuia.
 
Pepenele verde este o excelentă  sursă de nutrienți pentru piele.Cantitatea foarte mare de apă pe care o conține, generează efecte benefice în ceea ce privește tratamentele dermatologice.
 
O cură de o săptămână cu pepene va da strălucire și luminozitate pielii, dar în același timp poate trata și afecțiuni precum acneea sau chiar psoriazisul.
 
Cu pepenele trebuie însă corelată  o dietă bogată în verdețuri pe toată durata acesteia eliminându-se  din alimentație preparatele din carne, zahărul și grăsimile.În tratamentele pentru calmarea mâncărimilor generate de psoriazis, pe lângă cura cu pepene se vor administra și trei căni pe zi cu infuzie de trei-frați-pătați.
 
E bine știut că psoriazisul nu se vindecă,dar măcar vara,  în perioadă în care piața abundă de pepeni, trebuie să ajutăm la ameliorarea acestei perfide de boli, scrie autoarea Mariana Borloveanu în cartea sa intitulată "Leacuri mănăstirești".
 
Pe lângă tratarea unor astfel de afecțiuni destul de chinuitoare pentru organism, pepenele poate fi de mare ajutor și în tratamentele cosmetice.
 
Astfel, sucul proaspăt obținut dintr-o felie de pepene, este ideal pentru hidratarea tenului uscat realizând o ușoară exfoliere a pielii și stimulând producerea de colagen.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii