Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Oţetul de vin îmbunătăţeşte digestia

ro

26 Mar, 2015 11:44 1378 Marime text
Oţetul de vin este obţinut prin fermentarea vinului alb sau roşu, care are o tărie mică, operaţie ce transformă alcoolul etilic din vin în acid acetic. Oţetul de vin conţine acid ascorbic, săruri minerale de potasiu, de calciu, sodiu, fosfor şi aminoacizi, care stimulează reacţiile metabolice ale organismului. Acesta calmează pielea arsă de soare, îmbunătăţeşte digestia, reduce nivelul de grăsimi din sânge, dar şi tensiunea arterială.
 
Oţetul de vin, de asemenea, creşte absorbţia de minerale din alimentele pe care le consumăm, ajută în tratarea bolilor cardiovasculare, favorizează reglarea glicemiei din sânge şi implicit a diabetului, ajută în tratarea osteoporozei. Deoarece este hipocaloric, el este indicat în caz de obezitate. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii