Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Nutrienţi importanţi pentru păr

ro

07 May, 2015 00:00 1456 Marime text
Căderea părului poate avea drept cauze dereglările hormonale, vopsirile dese, vârsta, bolile cronice, deficitul de fier, expunerea la radiaţii, circulaţia sanguină proastă, anumite medicamente utilizate în chimioterapie, dar şi carenţa de vitamine din organism.
 
Vitaminele din complexul B menţin sănătatea părului şi combat pierderea acestuia, în timp ce vitamina C ajută la creşterea părului, la stimularea circulaţiei sângelui de la nivelul scalpului. Această vitamină are proprietăţi antioxidante şi menţine rezistenţa foliculilor de păr. Şi vitamina E este indicată pentru creşterea părului. Tot ea stimulează circulaţia sanguină şi creşte absorbţia de oxigen.
 
Coenzima Q10, la rândul ei, contribuie la oxigenarea ţesutului scalpului şi la stimularea circulaţiei sanguine la nivelul acestuia. Extractul din seminţe de struguri protejează rădăcinile firelor de păr de atacul nociv al radicalilor liberi. Uleiul din seminţe de in şi uleiul de somon au un conţinut mare de acizi graşi esenţiali, care previn degradarea părului. Biotina este o substanţă necesară pentru menţinerea sănătăţii părului, ajută în combaterea căderii acestuia, dar este importantă şi pentru aspectul pielii. Dintre alimentele bogate în biotină, amintim drojdia de bere, mazărea, ovăzul, lintea, nucile, boabele de soia şi orezul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii