Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:07 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nereguli grave descoperite la Agenţia Naţională de Transplant

ro

24 Nov, 2016 09:55 1088 Marime text
Spitale acreditate pentru prelevarea de organe, fără aparate corespunzătoare, referat de achiziţii semnat de şofer şi documente importante încheiate între aceleaşi persoane. Sunt nereguli grave, care au fost descoperite la Agenţia Naţională de Transplant, în urma unui control al Ministerului Sănătăţii. Din patru spitale acreditate pentru prelevarea de organe, la toate s-au găsit probleme majore. Şeful Agenţiei Naţionale pentru Transplant dă din umeri şi spune că abia mai poate dormi noaptea din cauza controalelor. Ministrul Vlad Voiculescu a sesizat deja Parchetul, informează primatv.ro.
 
În luna octombrie, Ministerul Sănătăţii a trimis Corpul de Control la spitalele judeţene din Brăila, Alba-Iulia, Ploieşti şi Reşiţa, spitale acreditate de Agenţia Naţională a Transplantului pentru prelevarea de organe.
 
Din acest motiv, toate dosarele de transplant din ţară vor fi verificate.
 
La capitolul acreditări făcute ilegal ar putea intra şi spitalul Sfânta Maria din Capitală, care a primit acordul pentru transplat pulmonar, deşi nu are un departament de pneumologie, mai spune şeful de la Sănătate. La rândul lui, managerul de la Sfânta Maria, Narcis Copcă, susţine că: „Voiculescu face o perdea de fum ca să nu răspundă de decesul unui om.”  Asta după ce în data de 10 octombrie a murit o persoană ce avea nevoie de un nou plămân ca să trăiască.
 
Nici bugetul alocat Agenţiei Naţionale de Transplant nu ar fi fost cheltuit în beneficiul pacienţilor.
 
De asemenea, în urma controlului, a fost sesizată Autoritatea Naţională de Integritate, pentru posibile conflicte de interese.
 
Şeful Agenţiei Naţionale a Transplantului, sub cârma căruia au avut loc aceste nereguli, a venit cu explicaţii halucinante.

Ti-a placut articolul?

Comentarii