Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muştarul negru şi muştarul alb, tratamente neconvenţionale pentru numeroase afecţiuni

ro

21 Jun, 2014 00:00 1782 Marime text
Muştarul este al doilea cel mai popular condiment din lume, după piper, existând trei tipuri foarte cunoscute: alb, negru şi brun. Este utilizat încă din timpurile biblice în medicina naturistă, datorită conţinutului bogat de substanţe nutritive precum acizii graşi esenţiali Omega-3 şi Omega-6, calciu, fibre, mangan, magneziu, fosfor, proteine, seleniu şi zinc. De asemenea, şi frunzele de muştar sunt utile în prevenirea şi tratarea a numeroase afecţiuni, fiind bogate în vitaminele A, B3, B4, B6, D, E şi K.

Dacă muştarul brun este foarte popular la noi, cel puţin în industria alimentară, am decis să vă spun câteva despre beneficiile pentru sănătate aduse de muştarul alb şi de cel negru. Astfel muştarul negru acţionează ca un bun decongestiv pulmonar, dar şi ca un eficient antibiotic şi bactericid. Muştarul negru este cunoscut şi ca fiind foarte eficient în tratarea reumatismului şi a nevralgiilor prin băi şi cataplasme. Tot în uzul extern, muştarul negru acţionează eficient în vederea tratării bronşitelor, a pneumoniilor, a răcelilor, a gripelor, a traheo-bronşitelor, dar şi a unor afecţiuni mai grave, precum inflamaţiile cronice sau insuficienţa circulatorie arterială. Muştarul negru are cel mai ridicat conţinut nutritiv, acţionând cu eficienţă maximă în scop terapeutic.

Muştarul alb este mai cunoscut pentru capacităţile sale de a acţiona ca un stimulent al secreţiilor gastrice şi al poftei de mâncare, dar şi ca laxativ. Acesta poate fi utilizat în scop medicinal atât intern, cât şi extern. Deşi în trecut era mai popular datorită posibilităţii sale de a trata durerile de cap şi răcelile, astăzi, acesta este mai cunoscut drept un remediu pentru afecţiunile stomacale, esofagiene şi chiar pentru anorexie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii