Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:00 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Mierea de salcâm, una dintre cele mai valoroase soiuri de miere

ro

18 Jun, 2015 10:05 1770 Marime text
Mierea de salcâm apare la sfârşitul lunii mai şi la începutul lunii iunie, în perioada de înflorire a salcâmilor. Se obţine în urma polenizării florilor de salcâm de către albine. Nu produce alergie, deci poate fi consumată de orice persoană. Mierea de salcâm are în compoziţia sa fructoză, maltoză, zaharoză, glucoză, vitaminele A, B1, B2, B6, B12, acid oxalic, acid citric, compuşi aromatici, acid malic, acid lactic, substanţe flavonoide, flavone şi enzime.
 
Această miere are proprietăţi antiseptice, antimicrobiene, sedative, tonice, vitaminizante şi calmante. Mierea de salcâm întăreşte sistemul imunitar, stimulează pofta de mâncare şi ajută în procesul de creştere al copiilor. De asemenea, are efecte sedative asupra sistemului nervos, este eficientă în calmarea stărilor de anxietate, de nervi şi iritabilitate. Mierea de salcâm este indicată în tratamentul insomniei, anemiei, bolilor gastro-intestinale, afecţiunilor biliare, hepatice şi de rinichi. Totodată, ajută în reglarea tulburărilor intestinale, combaterea bolilor respiratorii şi a constipaţiei. Pe de altă parte, această miere diminuează aciditatea gastrică, calmează simptomele produse de ulcerul gastric gastrita hiperacidă. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii