Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:05 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mango combate oboseala nervoasă

ro

04 Oct, 2014 11:04 1486 Marime text
Arborele de mango este originar din Malaezia și India, iar fructul său are un gust dulce-acrișor, care se poate descrie undeva între cel al piersicii și al ananasului, și miros aromatic. Fructele de mango conțin vitaminele A (un fruct de mango de 150 de grame conține circa 15.000 UI, cantitate suficientă pentru o săptămână întreagă), C (76% din necesarul zilnic), E, B6 şi K, dar şi carbohidrați, lipide, proteine, fibre, potasiu, sodiu, fosfor, calciu, fier, acizi grași Omega-3 şi Omega-6, 17 aminoacizi şi polizaharide. Mango are efecte laxative, diuretice, antiinflamatorii, antidiabetice, antioxidante și de protecție a organismului împotriva viruşilor.
 
Consumul frecvent de mango previne oboseala nervoasă, enzimele conţinute au acţiune directă asupra sistemului nervos central şi ajută la îmbunătăţirea memoriei. Alte afecțiuni ce pot fi prevenite cu mango se referă la tensiunea arterială. De asemenea, mango îmbunătăţeşte digestia şi funcționarea glandei tiroide, stimulează sistemul imunitar, favorizează menţinerea rezervei alcaline din organism şi menţine sănătatea oculară. Vitamina E şi seleniul, conţinute de mango, asigură o bună funcţionare a inimii. Mango este folosit ca remediu natural în tratamentul diareei, diabetului şi parodontozei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii