Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:39 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai simplu decât la Bac Dr. Cătălin Grasa - 9,90 la examenul de management

ro

28 Apr, 2017 00:00 6137 Marime text
Dr. Cătălin Grasa a susţinut ieri examenul pentru funcţia de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Potrivit proiectului de management, cele mai importante probleme pe care dr. Grasa vrea să le rezolve în următorii trei ani la nivelul unităţii sanitare sunt: accesul direct al pacienţilor la servicii medicale în condiţii de calitate şi confort; existenţa în unele secţii a aparaturii şi a dispozitivelor medicale depăşite moral şi fizic; activitate inadecvată în ambulatoriul de specialitate; personal lipsit de motivaţie şi fără un program de perfecţionare şi evaluare continuă a cunoştinţelor şi a abilităţilor profesionale; rezistenţă la schimbare; eficienţă scăzută prin lipsa orientării către o abordare cost-eficienţă; proceduri interne incomplete/inadecvate; lipsa unui sistem de evaluare continuă a performanţelor individuale şi a transpunerii acestuia în motivarea personalului; lipsa unui sistem de măsurare reală a satisfacţiei pacientului; cream skimming.
 
Grasa ar fi obţinut 9,90 la examenul de ieri, însă rezultatul oficial va fi anunţat de comisia de examinare astăzi.
 
Potrivit calendarului concursului de manager al spitalului, contestaţiile pot fi depuse pe data de 2 mai 2017, în intervalul orar 8.00 - 15.00. Soluţionarea acestora şi afişarea rezultatelor finale pe site-ul unităţii sanitare sunt programate pentru data de 4 mai.

Contactat telefonic, dr. Cătălin Grasa a precizat că „examenul a decurs fără probleme deosebite şi a durat o oră şi jumătate“. Întrebat despre gradul de dificultate al acestuia, cu mandatul de manager al spitalului pentru următorii trei ani în buzunar, Grasa şi-a permis să glumească şi a admis că a fost mai uşor decât la examenul de Bacalaureat, deşi legislaţia în domeniu este extrem de stufoasă.
 
Una dintre cele mai importante direcţii pentru următorii ani este şi redeschiderea Radioterapiei. Dr. Cătălin Grasa a declarat, în cadrul unui interviu online, desfăşurat pe www.ziuaconstanta.ro, despre faptul că anul viitor, la Constanţa va funcţiona un accelerator liniar de dimensiuni mici, care va putea rezolva cazurile de radioterapie.

Citeşte şi:

Interviu online Dr. Grasa - „Anul viitor, în Spitalul Judeţean va funcţiona din nou Secţia de Radioterapie. Licitaţia pentru accelerator este în derulare la Ministerul Sănătăţii“

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii